ENGİNAR DOLMASI

4 Kişilik
Enginar dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 temizlenmemiş enginar
  • Yarım limon
  • 200 gr kıyma
  • 3/4 çay bardağı pirinç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal maydanoz
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (ekstra)

Süslemek için

  • Frenk soğanı
Enginar dolması hazırlanışı

Enginarların saplarını kesip dışındaki iki sıra yaprağını ayıklayın. Tepesini düz kesin. Orta kısmını çıkararak temizleyin ve aralayın. Limonlu suda bekletin.

Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. Pirinç, zeytinyağı, salça, rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız dolma harcını enginarların içine doldurun. Tencereye dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve yarısına gelecek kadar su ekleyip kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp frenk soğanı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:47

hiç denemedim bu ilk olacak bakalım nasılmış merak ettim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!