FIRINDA PATATES

2 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Fırında patates tarifi için malzemeler
  • 4 patates
  • Sarımsaklı çeşni
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
Fırında patates hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Patateslerin kabuklarını soyun ve uç kısmından başlayarak diğer ucuna kadar tam kesmeden dilimlere ayırın. Geniş bir kasede zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsak çeşnisini karıştırın. Patatesleri ekleyip harmanlayın ve üzerini örterek 20 dakika kadar bekletin.

Patatesleri sosu ile birlikte fırın kabına aktarın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerindeki folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Patatesleri servis tabağına alıp üzerine taze kekik yaprakları serpiştirip sıcak servis yapın.

Patatesleri pişirirken aralarına biberiye yaprakları serpiştirirsiniz farklı bir aroma elde etmiş olursunuz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:01:43

hepsi çok güzel hepsini çok ama çok beğendim emeği geçen herkese çok teşekkür ederim başarlarılarınızın devamını dilerim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!