KIYMALI BÖREK

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Kıymalı börek tarifi için malzemeler
  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta akı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı susam
  • -İç malzeme
  • 150 gr kıyma
  • 3 soğan
  • 1 sivribiber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 2 domates
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz
Kıymalı börek hazırlanışı


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Un, yumurta akları, eritilmiş margarin, yoğurt, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya bölün. Her birini merdane ile 10-15 santim çapında  açın.

Margarini tavada eritip kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun. Kıyılmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesi ekleyip kavurun. Maydanoz, tuz ve tozbiberi ilave edip ocaktan alın.

Büyük hamuru yağlanmış kalıba yayın. İçine ılık kıymalı harcı yayın. Üzerini küçük hamurla kapatın. Yumurta sarısını hamurun  tüm yüzeyini kaplayacak şekilde fırça ile sürün. Susam  serpip 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!