Türk Poğaçası

Türk Poğaçası
05 Şubat 2024

Geleneksel tatları hepimiz seviyoruz, onlarla büyüdük. Ancak bir dönem var ki sizin ya da sevdiklerinizin sağlığı bu tatlara izin vermiyorsa, sağlıklı yaşam için kendinize özel tariflerinizi toplama, oluşturma zamanıdır. Kişiye özel yiyecekler, tarifler zamanı yaklaşıyor. İşte, Sevgili Deniz Orhun’dan pratik ve lezzetli Türk poğaçası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Tereyağlı peynirli poğaça ve mayasız poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 15 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Türk Poğaçası için

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 30 g şeker
  • 20 g tuz
  • 125 g su
  • 125 g krema
  • 40 g yaş maya
  • 3 adet yumurta
  • 400 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 200 g peynir
Türk Poğaçası

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, maya, krema ve suyu bir kapta karıştırın.
  2. 1 adet yumurta sarısını ayırdıktan sonra kuru ve sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın ve tereyağını ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  3. Daha sonra yaklaşık 60 g ağırlığında bezelere ayırın ve 20 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
  4. Elinizin ayasıyla ortalarına bastırın ve içine peyniri koyarak kapatın.
  5. Bu şekilde dondurabilirsiniz ya da 2 saat süreyle oda sıcaklığında mayalayıp üzerine yumurta sarısı ve susam serperek, ya da çatalla şekil yaparak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fanlı fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo