Kuru Üzümlü Kurabiye

Kuru Üzümlü Kurabiye
15 Eylül 2020

Çay saatlerini şenlendirecek nefis bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Kuru üzümle hazırlanan bu kurabiye, portakal aromalıdır. Yapımında esmer şeker ve yulaf kullanıldığı için kalori değeri daha düşüktür. İsteğe göre yuvarlak veya kare olarak sunulabilir. Malzemelerinizi hazırladıysanız, kuru üzümlü kurabiye yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak çubuk kurabiye ve yaban mersinli kurabiye tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Üzümlü Kurabiye için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı + yarım çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı portakal şekerlemesi
Kuru Üzümlü Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  2. Ardından üzerine un, tuz, karbonat, yulaf, kuru üzüm ve portakal şekerlemesini ekleyin.
  3. Baton şekline getirip buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Sonra da yuvarlak kalıpla keserek şekillendirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  6. Kurabiyeleri koyduğunuz tabağın içine kuru üzüm serperek servis edin. Afiyet olsun.

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kurabiye için tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Kalori değerini düşürmek için, beyaz un yerine tam buğday unu kullanabilirsiniz.
  3. Kurabiyenin içine farklı meyve parçaları da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo