Bolu Köftesi

Bolu Köftesi
22 Şubat 2023

İsminden anlaşılacağı üzere Bolu mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan Bolu köftesi, kıyma, sarımsak ve mengen peyniri ile hazırlanır. Özellikle 1 gece dinlendirildiğinde çok lezzetli olan Bolu köftesi, patates kızartması ile birlikte sunulur. Ana yemek olarak sunulan bu köfte, mengen köftesi ismiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, Bolu köftesi tarifi için detaylara geçelim.

Alternatif olarak kasap köfte, sarımsaklı köfte ve Ürgüp köftesi tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Bolu Köftesi için

Malzemeler

  • 600 gram dana ve kuzu kıyması karışımı
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş mengen peyniri (kaşar peyniri de olur)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Bolu Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak sarımsakları rendeleyin ve soğanları ince ince doğrayın.
  2. Maydanozları yıkayıp süzdükten sonra, ince ince kıyın.
  3. Bir kabın içerisine kıymayı alarak içerisine soğan, sarımsak ve yumurtayı ekleyin.
  4. Bayat ekmek içini ufalayarak karışıma ekleyin.
  5. Ardından baharatları da ekleyerek yoğurun.
  6. Daha sonra rendelenmiş mengen peyniri de ekleyin ve yoğurun.
  7. Vaktiniz varsa, köfteyi kapalı bir kaba koyarak 1 gece buzdolabında dinlendirin.
  8. Vaktiniz yoksa, streç film ile örterek 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  9. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle şekil verin.
  10. Köfteleri ızgara veya tavada kızarttıktan sonra servis tabağına alın.
  11. Bolu köftesini bol soğanlı piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bolu Köftesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Köfte yapımında hem dana, hem de kuzu kıyması kullanın.
  2. Mengen peyniri bulamıyorsanız, kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  3. Bolu köftesinin en önemli püf noktalarından biri güzelce dinlendirmektir.
  4. Köfteyi kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo