KABAK MÜCVER

1 Kişilik
Kabak mücver tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 dal dereotu
  • 1~2 dal taze soğan
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3~4 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
Kabak mücver hazırlanışı

Hazırlanışı:

Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.

Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kabak mücveri sıcak olarak servis yapın.

 
Kabak mücverin 1 porsiyonu 185 kaloridir. Daha hafif olmasını istiyorsanız, kızartmak yerine fırında da pişirmeyi deneyebilirsiniz.  

Kabak mücver videosu için tıklayın...


Diğer mücver tarifleri...

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:38:48

denedim gercekten harika oldu.. ellerinize sağlık....

Misafir12.10.2016 16:40:46

GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR

Misafir12.10.2016 16:41:56

Bugun denedim yumurtanın beyazını ayırmayı unutmuşum ama yine de çok güzel oldu ayrıca tarife havuç da ekledim.Paylaşımınız için teşekkürler.

Misafir12.10.2016 16:42:06

içine patetes ekleyerek de çok lezzetli hale gelebilir

Misafir12.10.2016 16:44:18

valla canım cektı bende deneyecegım denedıkten sonra yorumumu yapacagım

Misafir12.10.2016 16:44:26

Denedim, eşim kabak yemezdi, mücvere bayıldı :)

Misafir12.10.2016 16:44:46

böyle bir paylaşım için teşekkür ederiz.

Misafir12.10.2016 16:52:33

mücver çok güzel oluyor herkesin denemesini isterim biz çok sevdik

Misafir12.10.2016 16:52:44

bazıları hhavuç ekliyor ??

Misafir12.10.2016 16:54:29

birazdan deneyeceğim fakat iftara cok var

Misafir12.10.2016 17:00:00

sabah yaptım çok beyendiler

Misafir12.10.2016 17:00:02

mücverin adı hamidemücver oldu hep ondan istiyorlar

Misafir12.10.2016 17:04:13

ben ilk kez yaptım yağda kızartım dış yüzü güzeldi içi cok güzel olmamıştı içinin pişesi için ne yapmalıyım

Misafir12.10.2016 17:06:19

BEN YAPTIĞIMDA İÇİ PİŞMEMİŞTİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

Misafir12.10.2016 17:11:12

dere otu koymasak şu an onun dışında her malzeme var

Misafir12.10.2016 17:12:03

ben ilk deniycem daha

Misafir12.10.2016 17:16:47

Böyle rezil bir tarif görmedim, berbat! berbat! berbat! kabaklar ve bütün malzemeler boşa gitti. Mücver maalesef sakız gibi oldu her yer yapış yapış oldu. Sebebi de un miktarının 1 kaşık olması. Bu malzemeler içine allahaşkına 1 kaşık un yeter mi? en az 1 bardak un olması lazımdı. Sakın bu tarife güvenip mücver yapmaya kalkmayınız!!!! benden size tavsiye.

Misafir12.10.2016 17:17:31

Kokusu cok guzel bakalim tadi nasil olacak

Misafir12.10.2016 17:19:11

Un miktarı 3,4 kaşık yazılmış... dikkatli okuyun!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!