KARALAHANA ÇORBASI

6 Kişilik
Karalahana çorbası tarifi için malzemeler
  • Yarım demet karalahana
  • 2 soğan
  • 1 havuç
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı mısır yarması
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Karalahana çorbası hazırlanışı

Karalahanayı bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün. İnce doğrayın. Mısır yarmalarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alıp, sırasıyla karalahana, ince doğranmış soğan, rendelenmiş havuç, kabukları soyulup doğranmış domates ve haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Tuz ve tereyağını ekledikten sonra mısır ununu ilave edip iyice karıştırın. Yumuşak bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Giresun yöresine ait karalahana çorbasını hazırlarken özellikle iyotlu tuz kullanılması ve beraberinde bol miktarda acı biber tüketilmesi lezzeti açısından tavsiye edilmektedir.
Mısır yarması: Mısırın kalın bir şekilde öğütülmüş hali olan mısır yarması yerine pirinç kullanabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!