Kaz Tiridi

Kaz Tiridi
06 Mart 2024

Samsun'un Kavak ilçesi ile özdeşleşen kaz tiridi, Karadeniz mutfağında çok sevilen bir yemektir. Kasım-Şubat ayları arasında besiye alınan kazlar, özel bölümlerde beslenir. Kaz tiridi yapımında bir adet bütün kaz ve yufka kullanılır. Malzemeler hazırsa, Samsun usulü kaz tiridi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaz Tiridi için

Malzemeler

  • 1 adet bütün kaz
  • 1 kg köy bulguru
  • Yufkası için:
  • 1 kg un
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı maya
Kaz Tiridi

Nasıl Yapılır

  1. Kazın yağını ayırın ve tavada eritin.
  2. Kazı bütün olarak düdüklüye alın ve üzerine su koyup 40 dakika pişirin. Bu aşamada tuz eklemeyi unutmayın.
  3. Kaz piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ardından kazın etlerini didikleyin ve suyunu süzgeçten geçirin.
  4. Bulguru tencereye alıp üzerine sıcak kaz suyu döküp pişirin.
  5. Un, su ve mayayı karıştırıp yufkaları açın. Yufkaları kaz yağı ile yağlayın ve üst üste koyup dört parça olacak şekilde kesin. 
  6. Pişen pilavı geniş bir tepsiye koyun. Üzerine didiklenen kaz etlerini koyun ve yanlarına yufkaları dizin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo