DÜĞÜN ÇORBASI

6 Kişilik
Düğün çorbası tarifi için malzemeler
  • 300 gr kemikli koyun eti 1 soğan 10 su bardağı su 3 yemek kaşığı un 2 yumurta 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber Tuz Üzeri için 25 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Düğün çorbası hazırlanışı

250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun. Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın. Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 ğr tereyağında kavrulmuş nane ve pulbiber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

smryna12.10.2016 16:42:11

karnıbaharı bayat bir dilim ekmekle haşlarsanız pişerken kokusu çıkmaz.

guvenli12.10.2016 16:49:14

Çoğu Eski düğünlerde yapılan artık pek görmediğimiz bir çorba tarif için teşekkürler.

Misafir12.10.2016 17:03:18

et kaç lira kim yapar tabi bu dewirde ama güsel çorba....

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!