YILBAŞI PASTASI

10 Kişilik
Yılbaşı pastası tarifi için malzemeler
  • Pandispanya için: 6 yumurta 3 çay bardağı un 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı nişasta Yarım paket kabartma tozu Krema için: 1 kutu toz kremşanti 2 su bardağı süt 1.5 su bardağı hindistancevizi rendesi 3 muz Süsleme için: 1 çay bardağı sütle çırpılmış 1 paket çikolatalı toz kremşanti İçi çikolatalı inciler
Yılbaşı pastası hazırlanışı

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Tozşekerin yarısı ile yumurta sarılarını bir kaseye alıp karıştırın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak benmari usulü pişirin.

Ateşten alıp mikserle çırpın. Yumurta aklarını kalan tozşekerle kar halinde çırpın, sarılara ilave edip tekrar çırpın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak düzgün bir hamur elde edin.

Fırın kalıbını yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıptan çıkarıp enine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp birinci katına sürün.

Muz dilimlerini dizip kremşanti sürün, hindistancevizi serpin. 2. ve 3. katları da hazırlayıp kremşantiyle kaplayın, hindistancevizi serpin. Üstünü çikolatalı kremşanti ve incilerle süsleyin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!