Tenisçi Dirseği Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Tenisçi dirseği, dirsek bölgesinde meydana gelen mikro yırtıklara verilen bir isimdir. Peki, tenisçi dirseği belirtileri nelerdir, kimlerde görülür? Fizyoterapist Necdet Döner, tenisçi dirseği hakkında merak edilenleri anlattı.
Tenisçi Dirseği Nedir, Belirtileri Nelerdir?
23 Kasım 2023, 12:44

Tenisçi dirseği dirseğimizin dış bölgesinde bulunan elimizi geriye doğru çeken kasının kemiğe yapışma noktasında mikro yırtıklarla karakterize bir sağlık sorunudur. Tıbbi ismiyle lateral epikondilit tekrarlayıcı aktivitelerle buradaki kasın tendonu dejenere olur etkilenir ağrı ve ödemle eşlik eder. Tenisçi dirseği rahatsızlığınız varsa önce hekiminize başvurunuz. Erken fark edilip terapiye başlanması önemlidir. Aksi halde o bölgedeki yırtığın derecesi artarak yaşam kalitenizi bozabilir.

Tenisçi Dirseği Kimlerde Görülür?

Lateral epikondilit herhangi bir yaşta kadınlarda ve erkeklerde görülmektedir. İsminden de anlaşıldığı üzere tenis sporuyla ilgilenen kişilerde sıkça gözlemlenmektedir. Marangoz, boyacılar, yoğun çalışan ev hanımları gibi meslek gruplarında da görülmektedir.

tenisçi dirseği

Tenisçi Dirseği Belirtileri Nelerdir?

  1. Dirseğin dış kısmında ağrı ve ödem
  2. Sabah sertliği
  3. El bileği hareketinde yukarı kaldırmada ağrı
  4. Zayıf kavrama gücü ve güçsüzlük hissi gibi belirtiler görülebilmektedir.

tenisçi dirseği

Tenisçi Dirseği Egzersizleri Nelerdir?

  1. Dirsek bükme uzatma egzersiziyle başlayalım. Oturarak veya ayakta yapabilirsiniz bu egzersizi. Önce ağırlıksız olarak başlayıp sonra şişeyle büküp uzatın.
  2. Yumruk sıkma egzersizi elinize oyun hamuru alıp yavaşça sıkıp bırakalım bunu gün içerisinde 3-4 kez tekrarlayabiliriz.
  3. Havlu bükme egzersizi iki elinizle havluyu tutun ve her iki elinizle ters yöne olacak şekilde bükün on tekrar olacak şekilde yapalım. Bu egzersizlerle o bölgedeki kasları güçlendirmek ve ağrıyı azaltmak amacıyla yapmalıyız.

Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın.

Şunlara da göz atın;

  1. Omuz ağrısına ne iyi gelir?
  2. Diz kapağı ağrısı neden olur?
  3. Sırt ağrısı neden olur?
  4. Bacak ağrısına ne iyi gelir?
Kategoriler
Lezzet Logo