Tart Hamuru

Tart Hamuru
30 Temmuz 2021

Nefis tartlar hazırlamanıza yardımcı olacak tart hamuru, yalnızca 4 malzemeden oluşur. Un, pudra şekeri, yumurta sarısı ve tereyağı ile hazırlanan tart hamurunu, çikolatalı tart gibi popüler tariflerde kullanabilirsiniz. Tart hamurunun dışı çıtır, içinin ise yumuşak olmasını istiyorsanız, mutlaka yağlanmış tart kalıbı kullanın. Malzemeler hazırsa, evde tart hamuru nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı tariflerde kullanabileceğiniz yumuşak pide hamuru ve mayasız pizza hamuru tariflerini de buraya bırakıyoruz, göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tart Hamuru için

Malzemeler

  • 215 gr un
  • 55 gr pudra şeker
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
Tart Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
  3. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın. Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
  4. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
  5. Üzerini çatalla ara ara delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin. (Küçük tart kalıbı veya tartölet kalıbı kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölün. Her birini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştirin.)

Tart Hamuru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tart hamuru hazırlarken kullanacağınız su çok soğuk olmalı. Soğuk su, hamurun içindeki yağın erimesini engellediğinden hamur daha gevrek olacaktır.
  2. Ayrıca hamurun topak topak olmaması ve kolay yoğrulması için, tereyağı buzdolabından yeni çıkmış ve küp şeklinde doğranmış olmalıdır.
  3. Hamurun kıvamının bozulmaması için naylon bir poşet veya yağlı kağıt arasında merdane ile açmalısınız.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo