BORANİ (URFA)

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Borani (Urfa) tarifi için malzemeler
  • 1 kg pazının kök kısımları
  • 1 soğan
  • 500 gr kuzu eti
  • 100 gr nohut
  • 100 gr ince bulgur
  • 100 gr kuru börülce
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Borani (Urfa) hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında Urfa yöresine ait özel bir yemek...

Nohut ve kuru börülceyi bol suda yıkayıp ayrı kaplarda şişmesi için bir gece önceden bekletin. Nohut ve börülceyi bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Hububatlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.

Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun. Kafi miktarda etsuyu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz hububatları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirerek dökün. Taze biberiyeyle süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:36:57

bir tane mi iki tane mi soğan kullanacağız, anlamadım. Listede bir adet diyor ama, hem köfte için hem de tencerede kavurmak için kullanıyoruz da...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!