Pirinçli tavuk sarma
Pirinçli tavuk sarma
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Bulgurlu ve meyveli tatlı
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk
Bakliyat türlüsü
Bakliyat türlüsü
Hazırlama Süresi: 0 dk
Pişirme Süresi: 0 dk

    Hazırlamak istediğiniz yemek türünü seçin ve Lezzet'in nefis resimli yemek tarifleri listelensin!






      chateau brien  patlıcanlı tarifler.  pismeden yapä±lanlar  kabak kalyesi  tarzä±nä± kurabiye  karamel soslu tatlılar  elmalıve yoğurtlu turta  brokoli çorba tarifi  kırklareli yemekleri  yulaflı çorba  tadı kıvamında pilavlar  kã¤â±ymalã¤â± karnabahar  kırmızı erık receli  sinan tuzcu  pankir tarifi  fritatta  kazan didi  kã¶ri soslu eriåŸte  patatesli burma börek  ıspanaklı kırmızı tart  erzuzrum sarmasi  biber salçalı köfte  bozoy nasıl yapılır  fraklı pilavlar  sütü açma  urjtuapzgp  kahvaltä±lä±k ay ã§ã¶reäŸi
      Posta kutunuzda püf noktalar, özel seçilmiş yemek tarifleri görmek kısacası Lezzet'i postanıza almak için lütfen üye olunuz.
      Adınız Soyadınız
      E Posta Adresiniz

      Özkan Alturan ve Serpil Atış sufle tariflerini yarıştırdı. Sizce aynı malzemelerle hazırlanan iki farklı sufle tarifinde kadın eli mi, erkek eli mi daha yaratıcı ve cezbedici? Oylayın birinciyi siz seçin.


       
      |
      |
      Pandispanya hamuru

    Pandispanya hamuru


    Klasik hamur bizden, zenginleştirmek sizden...

    Gerekli malzeme
    1.5 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    5 yumurta
    1 paket vanilya
    1 su bardağı tozşeker



    Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtalar, vanilya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle 15 dakika köpük köpük olana kadar çırpın. Unlu karışımı ekleyip tahta kaşıkla düzgün bir hamur elde edinceye kadar alttan üste doğru karıştırın.


    Hazırladığınız hamuru yaklaşık 22-24 santim çapında kelepçeli bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırın ayarını 150 dereceye indirin ve 30-35 dakika daha pişirin. Keki fırından alıp ılındıktan sonra kalıbından çıkarın ve ızgara telin üzerinde soğumaya bırakın.


    Pasta tabanı için pişirdiğiniz pandispanyayı soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Daha küçük bir kelepçeli kalıpta pişirdiyseniz keki enine üç eşit parçaya da kesebilirsiniz.









    #
    #
    #
    #
    #
    #
    #






      Yorumlarınız 6 tane yorum yapıldı.
      • Misafir tarafından gönderildi.
        24.02.2013 15:02
        deneyelim bakalım nasıl olacak :)
      • Misafir tarafından gönderildi.
        24.02.2013 15:02
        deneyelim bakalım nasıl olacak :)
      • Misafir tarafından gönderildi.
        18.12.2012 20:17
        denemek istiyorum bende
      • Misafir tarafından gönderildi.
        18.12.2012 20:17
        denemek istiyorum bende
      • Misafir tarafından gönderildi.
        18.06.2012 17:39
        güzel bir tarif bende bu tariften var ablamdan almıştım yumuşacık oluyor
    « Geri1 2İleri »
      Sizde Yorum Yapabilirsiniz!
      Kayıtlı isminizin görüntülenmesini istiyorsanız, yorumunuzu yazmadan önce ÜYE GİRİŞİ yapınız.
      1
      0
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
      Hazırlama süresi:0 dk
    TÜMÜ
    lezzet video
    Un çorbası
    • Un çorbası
    • 6 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 15Dk
    • Pişirme Süresi: 20Dk
    Renkli pratik börek
    Dil peynirli domates soslu
    Buzlu ayran
    • Buzlu ayran
    • 1 Kişilik
    • Hazirlanma Süresi: 5Dk
    • Pişirme Süresi: 0Dk
      Sıcaklarda besin zehirlenmesi riski altında olduğumuzu biliyor muydunuz?