Elmalı Tarçınlı Kek

Elmalı Tarçınlı Kek
06 Ekim 2021

Elma ve tarçın ile hazırlanan bu kek, hem göze, hem de damaklara hitap eder. Çay saatlerinde afiyetle tüketilen elmalı tarçınlı kek, misafir ağırlarken de sunulabilir. Şık bir sunum elde etmek için, elmalar ince ince dilimlenir ve kekin üzerine yerleştirilir. Malzemeler hazırsa, elmalı tarçınlı kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen sütsüz kek ve şeftalili kek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Tarçınlı Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin (tereyağı ise eritilmiş)
  • ¾ su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 10 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 3 elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Tarçınlı Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Süt, sıvıyağ ve katıyağ eklenerek çırpılmaya devam edilir.
  3. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya bir kapta harmanlanır. Elekten geçirilerek karışıma eklenir.
  4. Homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
  5. Ceviz eklenerek spatula ile karıştırılır.
  6. Yağlanan kek kalıbına koyulur.
  7. Elmalar ikiye bölünür ve kabukları çıkartılır.
  8. Yarım ay şeklinde doğranır.
  9. Bir kapta tarçın ile harmanlanarak kek hamurunun üzerine dizilir.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kontrollü pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo