Güne lezzetli ve zinde bir başlangıç için genellikle yumurta tercih edilir. Yumurta süper besindir. Esansiyel amino asitler ile dolu, proten içeriği yüksektir. Sıklıkla kahvaltılarda tüketilen yumurta farklı şekillerde pişirilebilir ve hazırlanabilir. En sık yapılan kahvaltı türlerinden biri ise yumurta ile farklı malzemelerin karıştırılarak hazırlanan lezzetlerdir. Sizlere et ürünleri ile karıştırılarak hazırlanan yumurta tariflerimizi derledik. İşte, etli yumurta tarifleri:
Doyurucu kahvaltılıklar arasında yer alan kıymalı yumurta, soğan ile kavrularak hazırlanır. Protein bakımından zengin olan yumurta kahvaltılarda ya da akşam öğünlerinde tercih edilebilir.
Pastırmalı ıspanak kavurması oldukça lezzetlidir. Kahvaltılarda tercih edilebileceği gibi meze olarak da tercih edilebilir.
Dana jambon ve kaşar peyniri ile zenginleştirilen yumurtalı kiş besleyici ve doyurucudur.
Türk mutfağının klasik lezzetlerinden sucuklu yumurta kahvaltıların vazgeçilmezidir. Dilerseniz domates sos ekleyerek pişirebilirsiniz.
Taze soğan, sosis, yumurta ve kaşar peyniri ile hazırlanan omletleri kule şeklinde hoş bir sunum ile servis edebilirsiniz.
Bol soğan ile hazırlanan pastırmalı ve yumurtalı pazı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan croque madame, peynir, jambon ve yumurta ile hazırlanan bir sandviçtir. Genellikle yanında patates kızartması ile servis edilir.
Farklı lezzetler ile birleştirilen, rulo formda servis edilen omleti çok seveceksiniz. Biber, jambon, peynir ve maydanoz ile hazırlanan rulo omlete damak tadınıza göre eklemelerde bulunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;