ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR SÜTLÜ LOKUM (EV YAPIMI PRATİK LOKUM)

Sütlü lokum (Ev yapımı pratik lokum)

Sütlü lokum (Ev yapımı pratik lokum)

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü lokum (Ev yapımı pratik lokum) tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket çilekli puding
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi

Kaplaması için

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi

Sütlü lokum (Ev yapımı pratik lokum) Nasıl Yapılır

  • Bir tencereye sütü alın. İrmik, nişasta, toz şeker ve puding tozunu ilave edip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve ceviz içini ekleyip ocaktan alın.
  • Tereyağı tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. 20x20 ebadında kare borcama döküp üzerini düzleştirin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğuyup katılaşana kadar 2-3 saat bekletin.
  • Hindistan cevizini geniş bir kaba alın. Soğuyan tatlıdan 2’şer santimlik kareler kesin ve Hindistan cevizinin içine atın. Her tarafı kaplanıncaya kadar harmanlayın ve servis tabağına dizin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.