Sütlü Lokum (Ev Yapımı Pratik Lokum)

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Sütlü Lokum (Ev Yapımı Pratik Lokum) Tarifi İçin malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket çilekli puding
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
Kaplaması için
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
Sütlü Lokum (Ev Yapımı Pratik Lokum) Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü alın. İrmik, nişasta, toz şeker ve puding tozunu ilave edip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı ve ceviz içini ekleyip ocaktan alın.
- Tereyağı tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. 20x20 ebadında kare borcama döküp üzerini düzleştirin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğuyup katılaşana kadar 2-3 saat bekletin.
- Hindistan cevizini geniş bir kaba alın. Soğuyan tatlıdan 2’şer santimlik kareler kesin ve Hindistan cevizinin içine atın. Her tarafı kaplanıncaya kadar harmanlayın ve servis tabağına dizin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR