Sütlü Kremalı İncir Tatlısı

25 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Sütlü Kremalı İncir Tatlısı

Pratik sütlü incir tatlısı için tıklayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Kremalı İncir Tatlısı için

Malzemeler

Sütlü incir tatlısı keki için

  • 4 yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı un
  • 8 adet kuru incir
  • 1 su bardağı süt

Sütlü incir tatlısı kekini ıslatmak için

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez

Sütlü incir tatlısı kreması için

  • 1 lt süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 200 g krem peynir
  • 1 paket vanilya

Sütlü incir tatlısı üzerini süslemek için

  • 1 su bardağı ceviz içi (İri dövülmüş)
  • 2 çay kaşığı tarçın
Sütlü Kremalı İncir Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. İncirleri 1 su bardağı ılık sütte 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra sütün içinden süzüp zar şeklinde doğrayın. Sütü daha sonra kullanmak üzere ayırın.
  2. Keki için yumurtaları şekerle birlikte köpük köpük olana dek çırpın.
  3. Ayrı bir kapta unu, vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlayın.
  4. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ilave edin. Spatula ile yumurtaları söndürmeden malzemeleri birbirine yedirin.
  5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kelepçeli kare kalıba dökün. Üzerine incirleri serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  6. Kreması için; inciri yumuşattığınız sütü, 1 lt normal sütü, şekeri, unu, vanilyayı ve nişastayı tencerede karıştırın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp arada bir çırpma teliyle çırparak soğutun. Krema soğuyunca krem peyniri ekleyin. Çırpma teliyle iyice çırpın.
  7. Kek pişince fırından alın. Soğuyunca üzerine önce pekmezi dökün. 10 dakika sonra tahini dökün.
  8. Hazırladığınız kremayı da tahin ve pekmezle yumuşattığınız kekin üzerine yayın. İri çekilmiş ceviz içi ve tarçın karışımı serpip, buzdolabında 3 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo