ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR SOĞANLI PUDİNG

Soğanlı Puding

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğanlı Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 450 gr beyaz soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buke garni (defne yaprağı~adaçayı~kekik~mercanköşk)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 100 ml krema
  • 375 ml süt
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta sarısı
  • Kiniş tohumu
  • 6 yemek kaşığı hazır karamel sos
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Soğanlı Puding Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı yakmayacak şekilde kavurun. Kavurma sırasında buke garniyi ekleyin (soğanlar piştikten sonra buke garniyi tavadan alın). Taze çekilmiş karabiber, sirke, tuz ve kremayı ekleyin. Tavayı ocaktan alıp karışımı ılındırın. Soğanın 2/3’ü ile yumurta, yumurta sarıları ve sütü ekleyip iyice karıştırın. Kişniş tohumlarını ekleyin. Karışımı blender’la ezerek pütürsüz hale getirin. İçleri yağlanmış puding kalıplarına karameli paylaştırın. Soğanlı harcı ekleyin. Puding kaplarını içinde su bulunan fırın tepsisinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Pudingleri servis tabaklarına ters çevirip alın. Yanlarına kavrulmuş soğan ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!