ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ŞEFTALİ TATLISI

Şeftali Tatlısı

Şeftali tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şeftali Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 şeftali
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker

Şeftali Tatlısı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. 

  • Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Teflon tavaya alıp üzerine pudraşeker serpin.
  • Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ılınınca  şeftali dilimlerini fırın kabına dizin.
  • Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Süt, nişasta, 3 yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi şeftalilerin üzerine gezdirerek dökün. Yumurta aklarını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilınınca buzdolabına alıp 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yaklaşık 45 dakika da hazırlayabileceğiniz kolay şeftali tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!