ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR ŞEFTALİ TATLISI

Şeftali Tatlısı

Şeftali tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şeftali Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 şeftali
  • 1 su bardağı pudraşeker
  • 1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tozşeker

Şeftali Tatlısı Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. 

  • Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyin. Teflon tavaya alıp üzerine pudraşeker serpin.
  • Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ılınınca  şeftali dilimlerini fırın kabına dizin.
  • Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Süt, nişasta, 3 yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi şeftalilerin üzerine gezdirerek dökün. Yumurta aklarını tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Ilınınca buzdolabına alıp 1 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yaklaşık 45 dakika da hazırlayabileceğiniz kolay şeftali tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.