ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR PROFİTEROLLU BATON PASTA

Profiterollu baton pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Profiterollu baton pasta tarifi için malzemeler

Pandispanya hamuru

  • 200 ml krema
  • 200 gr beyaz çikolata
  • 100 gr bitter çikolata

ÜZERİ İÇİN

  • Şuale hamuru (yarım ölçü)
  • Pastacı kreması (yarım ölçü)
  • 100 gr beyaz çikolata
  • Yarım çay bardağı krema
  • 50 gr bitter çikolata

Profiterollu baton pasta Nasıl Yapılır

Profiterol topları için, krema sıkma torbasına şuale hamurunu aktarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 10-12 tane sıkın. 170 dereceye ayarlı fırında pişirip, fırın içinde soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 180 derecede pişirin. Dikdörtgen şekilde 3 eşit parçaya bölün. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve kekin ilk katına 1/3’ünü sürün. Üzerine iri kıyılmış bitter çikolata serpiştirin. Diğer katları da bu şekilde hazırlayın. Profiterol toplarını pastacı kreması ile doldurun ve pastanın üzerine dizin. Yarım çay bardağı kremayı kaynatmadan ısıtın. Beyaz çikolatayı ekleyip eritin. Kaşık yardımıyla profiterol toplarının üzerine dökün. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan hazırladığınız külahın içine doldurun. Topların üzerine çizgiler halinde sıkın. Pastayı buzdolabında soğutup servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.