Portakallı Süt Dilimi

Yusuf Adem Uzun’dan portakallı yumuşacık süt dilimi lezzeti. Çocukların favori atıştırmalığı olan süt dilimini bu kez portakalla zenginleştirdik ve ortaya nefis bir tatlı çıktı. Evde kolayca hazırlanan portakallı süt dilimini, bitkisel süt ve jelatin kullanarak vegan menülerine de ekleyebilirsiniz.
Portakal sevenler için, nefis portakallı irmik tatlısı ve portakal kabuğu şekerlemesi tarifini buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Portakallı Süt Dilimi Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı süt (Bitkisel ya da hayvansal)
- 8 dilim beyaz çikolata (Şekersiz)
- 3 yemek kaşığı Eritritol
- 1,5 yemek kaşığı sığır jelatini
- 1/2 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Portakallı Süt Dilimi Nasıl Yapılır?
- Portakal suyu ve rendesi hariç diğer tüm malzemeyi bir çelik tencereye alarak karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan karışımı ocaktan alın ve içine portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
- Servis edeceğiniz kâselere aktarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan ve kıvam alan süt dilimlerini ters çevirerek kaselerden ayırın ve servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR