ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR NANELİ PUDİNG

Naneli Puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Naneli Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 200 ml süt
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 4 dal nane
  • 2 yumurtanın sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 50 gr nane dolgulu çikolata
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı frenk üzümü kompostosu

Naneli Puding Nasıl Yapılır?

Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Süt ile naneyi bir tencereye alın. Orta ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Süzerek nanelerden arındırın ve 5 dakika daha kaynatın. Jelatini soğuk suda ıslatın. Yumurta sarıları ile şekeri cam bir kasede mikserle çırpın. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Kaseyi içi sıcak su dolu bir tencereye yerleştirip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Suları süzülmüş jelatini ekleyip 5 dakika daha karıştırın. Kaseyi tencereden alıp içi buzlu su dolu başka bir kabın içerisine yerleştirin. Ara ara karıştırarak soğutun. Kremayı koyulaşıncaya kadar çırpın ve rendelenmiş naneli çikolatalarla birlikte yumurtalı karışıma ekleyin. İyice karıştırıp kalıplara paylaştırın ve en az 4 saat buzdolabında bekletin. Pudingleri tabağa ters çevirin. Kompostoyu süzün. Suyuna vanilyayı karıştırın. Meyveleri tekrar içine ekleyin. Pudinglerin üzerine kompostoyu paylaştırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!