ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MUZLU VE KIZILCIK MARMELATLI PASTA

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Pandispanya hamuru
  • 1 çay bardağı kızılcık marmelatı

İÇ MALZEME İÇİN

  • 2 paket kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt
  • 4 veya 5 muz

ÜZERİ İÇİN

  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • Kızılcık
  • Nane yaprakları

Muzlu Ve Kızılcık Marmelatlı Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya hamurunu hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkardığınız kekin kağıtlı kısmı yukarıda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine ters çevirin ve rulo yaparak soğumaya bırakın. Soğuyunca ruloyu açıp üzerine kızılcık marmelatı sürerek sıkıca sarın. Bir parmak kalınlığında dilimleyin. Vanilyalı pudingi 2 su bardağı süt ile pişirip soğumaya bırakın. Kremşantileri 1.5 su bardağı süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Pudinge ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Kelepçeli kek kalıbının çemberini pasta tabağına yerleştirin. Rulo dilimleri çemberin etrafına ve tabanına dizin. Kremanın yarısını kalıbın içine aktarın. Muzları doğramadan bütün olarak dizin. Kremanın kalanını üzerine ilave edip buzdolabında 1 gece bekletin. En üste dövülmüş fındık serpiştirin. Kızılcık ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!