Kemalpaşa tatlısının arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Muhallebili Kemalpaşa
Nasıl Yapılır
Kemalpaşa tatlısını, arkasındaki pişirme miktarına göre pişirin. Piştikten sonra spatula ile süzerek şerbetten çıkarın.
Kreması için süt, nişasta, un ve şekeri derin bir tencerede karıştırıp ocağa alın, sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Şerbetini çeken tatlıyı 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında 4-10 saat dinlendirin.
Dinlenen tatlı, şerbetini salacaktır. Bu nedenle dikkatlice fazla suyunu dökün. Kemalpaşa tatlısını servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerini badem, ceviz, fındık, Hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.