ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA

Muhallebili kemalpaşa

Muhallebili kemalpaşa

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili kemalpaşa tarifi için malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı (150 g)
  • Kemalpaşa tatlısının arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su

Muhallebisi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Muhallebili kemalpaşa Nasıl Yapılır

  • Kemalpaşa tatlısını, arkasındaki pişirme miktarına göre pişirin. Piştikten sonra spatula ile süzerek şerbetten çıkarın.
  • Kreması için süt, nişasta, un ve şekeri derin bir tencerede karıştırıp ocağa alın, sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Şerbetini çeken tatlıyı 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin. Üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında 4-10 saat dinlendirin.
  • Dinlenen tatlı, şerbetini salacaktır. Bu nedenle dikkatlice fazla suyunu dökün. Kemalpaşa tatlısını servis tabağına ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Dilerseniz üzerini badem, ceviz, fındık, Hindistan cevizi veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.