MEYVELİ JÖLELİ MUHALLEBİ

5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli jöleli muhallebi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket çilekli jöle
  • 200 gr orman meyvesi
  • (frambuaz~böğürtlen~frenk üzümü)

Süslemek için

  • Krema
  • Nane yaprağı
Meyveli jöleli muhallebi hazırlanışı

Pratik tatlı tarifleri arasında özel bir yere sahip. Süt, şeker, vanilya, damla sakızı ve unu bir tencerede orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp bardak veya kaselerin 3/4’ünü doldurun. Buzdolabında soğutun.

Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Meyveleri muhallebilerin üzerine yerleştirin. Jöleyi üzerine ekleyin ve tekrar buzdolabına alarak jöle donuncaya kadar bekletin.

Üzerini krema ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!