ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KURU ÜZÜMLÜ EKMEK TATLISI

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı yağsız süt
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • Pudra şeker

Kuru Üzümlü Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın kabını yağlayın. Ekmeklerin kenarlarını kesip, küçük karelere bölün. Üzerlerine tereyağı sürün. Ekmekleri yağladığınız kaba üst üste dizin. Süt, şeker ve yumurtaları bir kasede çırpın. Ekmeklerin üzerini bu karışımla kaplayın. Üzümleri serpip 30 dakika bekletin. Üzerine hindistan cevizi serpip 30 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına alın. İsteğe göre üzerine pudra şeker serpip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!