ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KURU MEYVELİ SÜTLÜ PİRİNÇ

Kuru meyveli sütlü pirinç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru meyveli sütlü pirinç tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre yağsız süt
  • Sıcak su
  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 kahve fincanı bal

Üzeri için

  • Kabuklu badem
  • Yaban mersini
  • Kuru kayısı

Kuru meyveli sütlü pirinç Nasıl Yapılır

Kepekli pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Suyu çekip yumuşayana kadar haşlayın. Süt ve balı ekleyip karışım koyulaşana kadar pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletip soğutun. Kuru meyveler ve bademle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.