ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KURU MEYVELİ SÜTLÜ PİRİNÇ

Kuru Meyveli Sütlü Pirinç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuru Meyveli Sütlü Pirinç Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre yağsız süt
  • Sıcak su
  • 1 su bardağı kepekli pirinç
  • 1 kahve fincanı bal

Üzeri için

  • Kabuklu badem
  • Yaban mersini
  • Kuru kayısı

Kuru Meyveli Sütlü Pirinç Nasıl Yapılır?

Kepekli pirinci yıkayıp tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Suyu çekip yumuşayana kadar haşlayın. Süt ve balı ekleyip karışım koyulaşana kadar pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletip soğutun. Kuru meyveler ve bademle süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!