Kremalı İrmik Pudingi

Kremalı İrmik Pudingi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kremalı İrmik Pudingi için

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 7 çorba kaşığı tozşeker
  • 7 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 paket vanilya

Krema için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı taze portakal suyu
  • 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
  • Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 çorba kaşığı su
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
Kremalı İrmik Pudingi

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı da...

Süt, şeker, vanilya ve irmiği bir tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte
devamlı karıştırarak pişirin.

İrmikli pudingin üçte birini başka bir kaba döküp kakao ekleyin. İyice yedirene kadar karıştırın.

Çukur bir cam kabı hafif ıslatın. Sade ve kakaolu pudingi değişimli olarak ilave edin. Üzerini spatula ile düzelterek yayın. Buzdolabında iyice katılaşana kadar bekletin.

Krema için, nişastayı tencerede suyla ezin. Tozşeker, süt ve vanilyayı ekleyip çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte koyulaşana
kadar karıştırarak pişirin. Portakal kabuğu ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Mikserle
çırparak soğutun.

İrmikli pudingi servis tabağına ters çevirip alın. Üzerine kremayı gezdirip beyaz ve bitter çikolata ile süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo