ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KİRAZLI TİRAMİSU KUP

> KİRAZLI TİRAMİSU KUP
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kirazlı tiramisu kup tarifi için malzemeler
  • 400 gr kiraz 3 yumurta sarısı 6 çorba kaşığı tozşeker 3 çorba kaşığı un 1 paket vanilya 1 su bardağı süt 1 kutu labne peyniri Yarım su bardağı kırmızı şarap (veya vişne suyu) Yarım su bardağı su 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 8-9 kedidili (savoyer) bisküvi 4 çorba kaşığı file badem 1 çorba kaşığı pudraşeker
Kirazlı tiramisu kup Nasıl Yapılır

Yumurta sarılarını tencerede çırpın. Un, 3 kaşık tozşeker, vanilya ve sütü ekleyip yedirinceye kadar çırpın. Karışımı tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soşumaya bırakın. Çukur bir kaba alıp mikserle 2 dakika çırpın. Peyniri ekleyip karıştırın.

Kirazların saplarını ve çekirdeklerini temizleyin. şarap, su, portakal kabuşu ve kalan şekeri bir kaba alıp 10 dakika kaynatın. Kirazları ilave edip 2-3 dakika haşlayın.

Kedidili bisküvilerini 2-3 parçaya bölüp kuplara paylaştırın. Üzerlerine pişirdişiniz kiraz ve sosundan birkaç kaşık gezdirin. Muhallebiyi paylaştırıp kalan kirazları

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.