ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KİRAZLI MİNİ PASTA

Kirazlı Mini Pasta

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Mini Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 hazır iki katlı kek 1 paket muz jölesi 1 su bardaşı sıcak suMuhallebi için: 1 su bardaşı kiraz 1 yumurta 1 çorba kaşığı un Yarım çorba kaşığı buğday nişastası Yarım su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 2 su bardağı süt Yarım çay bardaşı süt kreması

Kirazlı Mini Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri çukur bir kapta çırpın. Buğday nişastası, un ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Tencereye alıp sütü ilave edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Üzeri göz göz olunca birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın. Kremayı ekleyip 3 dakika mikserle çırpın.

Hazır keki küçük kelepçeli kek kalıpları büyüklüğünde kesin. Kalıpların içini streç folyo ile kaplayın. Hazırladığınız kek dilimlerini kalıpların içine yerleştirin. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Ilınınca buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.

Kirazları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve muhallebinin üzerine yerleştirin. Jöleyi sıcak suda eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca muhallebinin üzerine dökün. Buzlukta katılaşana kadar bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!