ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYMAKLI KADAYIF TATLISI

Kaymaklı Kadayıf Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr tel kadayıf
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • Kaymak

Kaymaklı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

Büyük bir tavayı ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Büyük parçalar şeklinde koparılmış tel kadayıfı ilave edip 10 dakika kavurun. Şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Kavrulmuş kadayıfı tepsiye alın. Bir süre bekletip kareler şeklinde kesin. Antep fıstığı serpip birer parça kaymakla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!