Kayısılı İrmik Tatlısı

Kayısılı İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Kayısı aromasıyla lezzetlendirilmiş irmik tatlısını, badem, kiraz ve pestil gibi sevdiğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Pratik irmik tatlısına da göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 70 gr irmik
  • 1 litre süt
  • 80 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr kırılmış fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım kg kayısı
  • 2 yemek kaşığı ekstra toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Süslemek için

  • Badem
  • Antep fıstığı
  • Kiraz şekerlemesi
  • Rulo pestil
Kayısılı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Ekstra toz şeker ve yarım bardak su ile pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp kaynatın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ocaktan alın. Tarçın ve fındığı ilave edin.
  3. Servis bardaklarının tabanına kayısı kompostosundan paylaştırın. Üzerini irmik ile tamamlayın. Badem, fıstık, kiraz ve rulo pestil ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo