ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KAYISILI İRMİK TATLISI

Kayısılı İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayısılı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 70 gr irmik
  • 1 litre süt
  • 80 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr kırılmış fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım kg kayısı
  • 2 yemek kaşığı ekstra toz şeker
  • Yarım su bardağı su

Süslemek için

  • Badem
  • Antep fıstığı
  • Kiraz şekerlemesi
  • Rulo pestil

Kayısılı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi tatlı tarifleri de çok ilgi görüyor. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Ekstra toz şeker ve yarım bardak su ile pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp kaynatın. İrmiği ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ocaktan alın. Tarçın ve fındığı ilave edin.

Servis bardaklarının tabanına kayısı kompostosundan paylaştırın. Üzerini irmik ile tamamlayın. Badem, fıstık, kiraz ve rulo pestil ile süsleyip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!