ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KARAMELLİ MUHALLEBİ

Karamelli muhallebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli muhallebi tarifi için malzemeler

Karamel için

  • 8 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 yumurta
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 parça ince dövülmüş damla sakızı

Karamelli muhallebi Nasıl Yapılır

Karamel için, şekeri yapışmaz yüzeyli bir tencerede eritin. Hafif ısıttığınız cam fırın kaplarına şekeri paylaştırın. Yumurta, 250 ml süt ve unu mikserle iyice çırpın. Tencereye 750 ml süt ile şekeri aktarın. Çırptığınız diğer malzemeleri tahta kaşıkla karıştırarak süte ilave edin. Damla sakızını ekleyin. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karameli paylaştırdığınız kalıplara muhallebiyi aktarın. Bir gün buzdolabında bekletin. Üzerini karamelize edilmiş şeker ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.