ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR KARAMELLİ KUPLAR

Karamelli kuplar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelli kuplar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 dilim kakaolu kek
  • 150 ml krema

Üzeri için

  • Böğürtlen
  • Nane yaprakları
  • Frenk üzümü

Karamelli kuplar Nasıl Yapılır

Şekeri kalın tabanlı bir tencereye alıp orta ateşte eriyip rengi koyulaşıncaya kadar bekletin. Üzerine süt ekleyip kısık ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar kaynatın. Soğumaya bırakın. Kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Soğuyan süte un ve vanilya ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karışımın yarısını kupların dibine paylaştırın. Üzerine kremanın yarısını ekleyip küp doğranmış kekleri yerleştirin. Sırasıyla kalan puding ve kremayı doldurup buzdolabında soğumaya bırakın. Böğürtlen, frenk üzümü ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.