Hindistan Cevizli Puding

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hindistan Cevizli Puding
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hindistan Cevizli Puding için

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 1 paket vanilya
Hindistan Cevizli Puding

Nasıl Yapılır

Süt, vanilya ve hindistancevizi rendesinin yarısını tencereye alıp kaynatın. Süzüp soğumaya bırakın. 2 yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edin, nişastayı ekleyin. Mikserle iyice çırpın. 4 küçük metal kaseyi suyla ıslatın.

Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Kaseleri fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Hindistancevizi rendesi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo