ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR HİNDİSTAN CEVİZLİ PUDİNG

Hindistan Cevizli Puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan Cevizli Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 3 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 1 paket vanilya

Hindistan Cevizli Puding Nasıl Yapılır?

Süt, vanilya ve hindistancevizi rendesinin yarısını tencereye alıp kaynatın. Süzüp soğumaya bırakın. 2 yumurta, yumurta sarıları ve tozşekeri bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edin, nişastayı ekleyin. Mikserle iyice çırpın. 4 küçük metal kaseyi suyla ıslatın.

Hazırladığınız karışımı kaselere paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika benmari usulü pişirin. Kaseleri fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Hindistancevizi rendesi ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!