ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ELMALI GÜLLAÇ SARMA

Elmalı Güllaç Sarma

Elma kullanarak yapabileceğiniz farklı yemekler arıyorsanız, elmalı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Güllaç Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 13 güllaç yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 6 elma
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 6 top çikolatalı dondurma
  • 2 çorba kaşığı çikolatalı hazır sos

Elmalı Güllaç Sarma Nasıl Yapılır?

  • Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile devamlı karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.
  • Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin.
  • Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın  rulo şeklinde sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.
  • Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca servis tabağına alıp  çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.
  • Dilerseniz, klasik cevizli güllaç tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!