ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR DAMLA SAKIZLI CEVİZLİ SARMA

Damla Sakızlı Cevizli Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Damla Sakızlı Cevizli Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi

Damla Sakızlı Cevizli Sarma Nasıl Yapılır?

Unu bir tencereye alıp hafif pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Soğuk sütü yavaşça ekleyip karıştırın. Şeker, ezilmiş damla sakızı ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. İnce kenarlı bir tepsiyi hafifçe ıslatıp muhallebiyi içine yayın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına alıp iyice soğutun. 10X10 santim ebatlarında parçalar kesin. Hindistan cevizini yayvan bir kaba alın. Tatlının üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın. Rulo tatlıyı Hindistan cevizine bulayın. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp soğuk olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!