ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR DAMLA SAKIZLI CEVİZLİ SARMA

Damla sakızlı cevizli sarma

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla sakızlı cevizli sarma tarifi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı iri kırılmışceviz içi

Damla sakızlı cevizli sarma Nasıl Yapılır

Unu bir tencereye alıp hafif pembeleşene kadar orta ateşte kavurun. Soğuk sütü yavaşça ekleyip karıştırın. Şeker, ezilmiş damla sakızı ve tereyağını ekleyip iyice çırpın. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. İnce kenarlı bir tepsiyi hafifçe ıslatıp muhallebiyi içine yayın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına alıp iyice soğutun. 10X10 santim ebatlarında parçalar kesin. Hindistan cevizini yayvan bir kaba alın. Tatlının üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın. Rulo tatlıyı Hindistan cevizine bulayın. Diğer parçaları da aynı şekilde hazırlayıp soğuk olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.