ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR ÇİLEKLİ VE ÇİKOLATALI SUPANGLE

Çilekli Ve Çikolatalı Supangle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Ve Çikolatalı Supangle Tarifi İçin malzemeler

Supangle için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 100 gr bitter çikolata
  • 2 paket vanilya veya 1 tutam saf vanilya
  • 200 gr kakaolu kek
  • 400 gr çilek

Çilekli Ve Çikolatalı Supangle Nasıl Yapılır?

  • Supangle için, 4 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 5 çorba kaşığı un ve 3 çorba kaşığı kakaoyu bir kaba alıp mikserle çırpın.
  • Tencereye alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Üzeri göz göz olmaya başlayınca supangleyi ocaktan alın. 100 gr bitter çikolatayı ufak parçalara bölüp supangleye ilave edin.
  • Çikolata eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Supangleyi ılınmaya bırakın. 2 paket vanilyayı veya 1 tutam saf vanilyayı ekleyip mikserle çırpın.
  • 200 gr kakaolu keki küçük kare parçalara kesin. 400 gr çileği temizleyip yarısını küçük doğrayın.
  • Supanglenin yarısını buzlukta soğutulmuş servis kaselerine paylaştırın. Kek parçaları ve doğranmış çilekleri ilave edip kalan supangleyi üzerlerine ilave edin. Supangleleri soğumaya bırakın.
  • Ayırdığınız bütün çilekler, vanilyalı dondurma ve file antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!