Çikolatalı Fırın Tatlısı

Çikolatalı Fırın Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Çikolatalı Fırın Tatlısı için

Malzemeler

  • 120 gr bitter çikolata
  • 360 ml krema
  • 65 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
Çikolatalı Fırın Tatlısı

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Krema, süt ve şekerin yarısını bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Ocaktan alıp vanilya ve çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri iyice çırpın ve çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Isıya dayanıklı küçük kaplara karışımı paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Kapların yarısına gelinceye kadar tepsiye sıcak su doldurun ve fırına yerleştirerek 25-30 dakika pişirin. Tatlıları oda ısısına gelince buzdolabına alın ve en az 1 saat bekletin. Meyve ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo