ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BOZALI PANNACOTTA

Bozalı pannacotta

Bozalı pannacotta

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bozalı pannacotta tarifi için malzemeler

  • 300 ml krema
  • 250 ml süt
  • 500 ml boza
  • 6 yaprak jelatin (18 g)
  • 150 g toz şeker
    Üzeri için
  • Pişmaniye
  • Boza
  • Leblebi tozu

Bozalı pannacotta Nasıl Yapılır

  • Jelatini soğuk suda yumuşatın, sonra suyunu sıkın ve bir yerde bekletin. Boza, şeker, krema ve sütü bir tencereye alın. Kaynama noktasına geldiğinde altını kapatın ve yumuşamış jelatinleri atıp iyice karıştırın. Jelatinin iyice erdiğinden emin olduktan sonra servis edeceğiniz kaplara dağıtın ve ılımaya bırakın. Buzdolabında minimum 4 saat bekletin. Bir gün öncesinden yapılırsa tam katılaşır. Leblebi tozu, boza ve pişmaniye ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.