ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BÖĞÜRTLENLİ PARFE

Böğürtlenli parfe

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Böğürtlenli parfe tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 poşet toz krem şanti
  • 200 gr labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr böğürtlen

Süslemek için

  • Taze nane yaprakları ve böğürtlen

Böğürtlenli parfe Nasıl Yapılır

Toz krem şantiyi çırpma kabına alın. Soğuk sütü ekleyip katılaşıncaya kadar mikserle çırpın. Labne peyniri, vanilya ve pudra şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Böğürtlenleri mutfak robotunda püre haline getirip kremaya ekleyin ve mikserle 1 dakika kadar çırpın. Küçük kaselere streç film serip karışımı içlerine paylaştırın. Derin dondurucuya alıp 1 gece bekletin. Kalıptan çıkartıp üzerini süsleyerek bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.