ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR AYVALI RULO

Ayvalı Rulo

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı Rulo Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 60 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı ılık süt

Harcı için

  • 2 ayva
  • 1.5 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın

Ayvalı Rulo Nasıl Yapılır?

Ayvaların kabuklarını soyup irice rendeleyin. Şeker ile birlikte kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın ve fındık ilave edip soğumaya bırakın.

Un, kabartma tozu, şeker, vanilya ve tereyağını yoğurma kabında karıştırın. Sütü ekleyerek yoğurun. Unlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.

Ayvalı karışımı içine eşit olarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine fırçayla süt sürün ve bıçakla aralıklı kesikler yapın. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.