ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR AYVA ÇALKAMASI

Ayva Çalkaması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Çalkaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 ayva
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3~4 tane karanfil

Çalkama için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu

Ayva Çalkaması Nasıl Yapılır?

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimler halinde kesip ısıya dayanıklı cam bir kaba, kabuksuz tarafları yukarıda kalacak şekilde yerleştirin.

Her bir ayva kümesinin üzerine birer yemek kaşığı şeker ilave edin. Tarçın serpiştirip karanfilleri ekleyin. 180 derece fırında üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Süt, yumurta, şeker ve pirinç ununu çırpın. Pişen ayvaların üzerine döküp tekrar fırına verin. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Tarçın ve karanfil serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!