Ahududulu Krema Tatlısı

Ahududulu Krema Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahududulu Krema Tatlısı için

Malzemeler

  • 3 yaprak jelatin
  • 450 ml krema
  • 200 ml süt
  • 100 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya

Sosu için

  • 400 gr ahududu
  • 50 gr toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı mısır unu
Ahududulu Krema Tatlısı

Nasıl Yapılır

Jelatinleri soğuk su dolu yayvan bir kaba alarak 5 dakika bekletin. Krema, süt, şeker ve vanilyayı tencereye alıp ısıtın. Yumuşamış olan jelatin yapraklarını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. 20 dakika bekletin ve servis bardaklarına paylaştırın. Ahududuları tencereye alın ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Karışımı orta ateşte 4-5 dakika ahududu suyunu bırakana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan kremalı tatlıların üzerine paylaştırın. Buzdolabında soğutup wservis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo