ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ZÜLBİYE

Zülbiye

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zülbiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 1 kg toz şeker
  • 2 dilim limon

Zülbiye Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın. Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!