Zülbiye

Zülbiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Zülbiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 1 kg toz şeker
  • 2 dilim limon
Zülbiye

Nasıl Yapılır

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın. Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın. Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın.

Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo