ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ÜÇ RENK TATLISI

Üç Renk Tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üç Renk Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • Toz Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Üç Renk Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbeti için, su, toz şeker ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri kar haline gelinceye kadar çırpın. Yoğurt, ayçiçeği yağı, irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Harcı üç ayrı kaba paylaştırın. Her birine Antep fıstığı, Hindistan cevizi ve kakao ekleyip karıştırın. Harçları yağlanmış kalıplara aktarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilediğiniz boyutta yuvarlak kalıplarla keserek tatlıları üst üste dizin. Mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.