Tellibaba Tatlısı

Tellibaba Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tellibaba Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 125 gr tereyağı
  • 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 250 gr tel kadayıf
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Badem
Tellibaba Tatlısı

Nasıl Yapılır

Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın. Üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine birer badem yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.

Meşhur baba tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo