ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ TARÇINLI VE BALLI TATLI

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 175 gr kek unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 40 gr tereyağı
  • 80 ml süt
  • 130 gr bal

Şurup için

  • 480 ml su
  • 115 gr esmer şeker
  • 130 gr bal
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çubuk tarçın

Sunum için

  • Krema

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı Nasıl Yapılır?

Şurup için su, şeker, bal, tereyağı ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Un, tuz, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğurma kabına alıp parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Sütü ve balı bir kapta karıştırıp unlu karışıma ekleyin. Hamurdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp hazırladığınız şurubun içine aktarın (12 kaşık tatlı çıkmalı). Üzerine kapak kapatarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Tatlıları servis tabağına paylaştırıp üzerine sosu gezdirin. Krema ile sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.