Tarçınlı Ve Ballı Tatlı

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçınlı Ve Ballı Tatlı için

Malzemeler

  • 175 gr kek unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 40 gr tereyağı
  • 80 ml süt
  • 130 gr bal

Şurup için

  • 480 ml su
  • 115 gr esmer şeker
  • 130 gr bal
  • 40 gr tereyağı
  • 1 çubuk tarçın

Sunum için

  • Krema
Tarçınlı Ve Ballı Tatlı

Nasıl Yapılır

Şurup için su, şeker, bal, tereyağı ve çubuk tarçını sos tenceresine alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Un, tuz, tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğurma kabına alıp parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Sütü ve balı bir kapta karıştırıp unlu karışıma ekleyin. Hamurdan 1 yemek kaşığı dolusu alıp hazırladığınız şurubun içine aktarın (12 kaşık tatlı çıkmalı). Üzerine kapak kapatarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Tatlıları servis tabağına paylaştırıp üzerine sosu gezdirin. Krema ile sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo